Komplex élelmiszeripari fejlesztés
Kedvezményezett neve: Kanizsa Pékség Sütőipari és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Komplex élelmiszeripari fejlesztés, versenyképesség javítás a Kanizsa Pékség Zrt—nél
Szerződött támogatás összege: 229 119 111 Ft
Konstrukció keretében igényelt kölcsön: 273 930 661 Ft
Támogatás mértéke: Vissza nem térítendő támogatás mértéke: 33,45 %
Kölcsön mértéke: 39,99 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.21.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2018-00099
Projekt tartalmának bemutatása:
Az üzem jelenlegi elrendezése nem teszi lehetővé a bővülést. Zsúfolt gyártási terület nehezíti a termékek előállítását, térben-időben történő elhelyezését, tárolását. A jelenlegi kapacitásunkkal a rendelés állományunknak nem/részben tudunk eleget tenni. 2500 m2-en működik az üzem, a technológia erőforrások 100%-osan kihasználtak, termelésben munkaerőhiány tapasztalható. Versenytárselemzés rangsor: üzemi eredmény 10. árbevétel, 5. adózott eredmény. EBITDA mutató 8. hely. Célunk a kapacitás bővítéshez gépek beszerzése. Pályázat elemei: 4. db etázskemence beszerzése: Kenyértermelés megduplázására. Kenyérspirál: Kisült kenyér hűtésére. Jelenleg csak 1 db van. Csomagológép: Kihűlt kenyér szeletelése, csomagolása. Jelenleg csak 1 van. Kifliszámláló berendezés: 40-100db egységcsomagolású kiflik beszámolására. Jelenleg kézzel számolják, 2-3 fő helyett 1 fő. Mérlegszalag: Szeletelt, csomagolt kenyér tömegellenőrzésére. Jelenleg nincs, a termékeket egyesével csomagonként mérik egy asztali mérlegen, 2fő helyett 1fő. Fritsch Multicut bővítés: A meglévő alapgép bővítésére, termék minősége javul, db/óra nő. 2 db nyújtógépet vált ki. Kelesztő kamra: Kifligyártáshoz, Keleszthető termék mennyiségét nő. Karton doboz felállító: Előcsomagolt kenyerek, beszámolt kiflik szállításához kartonok hajtogatására, 5 fő helyett 1fő. Dagasztógép, 240 kg,2 db: A kívánt mennyiségű tészta feldolgozására. 4 kocsis sokkolókamra telepítése: Finompékáru fagyasztott sokkolására. Sokkoló spirállal rendelkezünk, de a termékek ráhelyezése időigényes. Backtechnik kenyérvonal: nyers tészta feldolgozására, súly szerinti felosztására. Kapacitását duplázzuk. Informatikai eszközök: Meglévők 8-10 évesek, új termelésirányítási programok futtatására nem alkalmasak. Légkompresszor: Finom pékárú gyártó üzem gépeinek működtetéséhez sűrített levegőt szolgáltat. Fémdetektor 3db, 3csomagolási ponton: Idegen anyag és fémszennyezés kiszűrésére. Jelenleg ilyennel az üzem nem rendelkezik. Beléptető rendszer: Jelenleg nincs. A beruházással az önköltség kis mértékben növekszik, az üzemi eredmény nő. A bérköltség mutatói nem növekszenek a túlóra csökkenése miatt, anyag és energiafelhasználás kis mértékben növekszik. Az egyes folyamatok között lesz kisebb átstruktúrálódás. A tulajdonosi kör változatlan. Eredmények: 20 %-os árbevétel növekedés, 20 új munkahely létrehozása, innovatív technológia alkalmazása: Fritsch Multicut bővítés: Eredményesség, versenyképesség, szerződésállomány növekedés. Jelenlegi megrendelések kiszolgálása 100%